آفتهاى زعفران عبارتند از:
الف- کرمهاى Ditylenchus clipoaci:(به سیبزمینى و سیر نیز حمله مىکند) که به بنه زعفران حمله و پس از مدتى باعث باد کردن و فاسد شدن آن مىگردد. براى مبارزه با این آفت ازروشهاى زیر استفاده مىشود.
- نگهدارى پیازها درآب ۳۴-۴۴ درجه بهمدت ۳ ساعت پیش از کاشت
- ضدعفونى کردن پیازها بهوسیله سولفورو دو کربن
- آبیارى با آبهاى آمونیاکدار
ب- کنه بنه زعفران:این کنه با فعالیت بر روى پیاز و دمبرگ باعث تضعیف گیاه مىشود. گیاهان آلوده در اوایل بهار سریعتر خزان مىکنند، که براى مبارزه از روشهاى زیر استفاده مىشود:
- کشت عمیقتر پیازها در مناطق آلوده (۲۰ سانتىمتر)
- کاهش عمر بهرهبردارى از مزارع
ج- موشها:که خسارت زیادى به بنههاى زعفران وارد مىکنند و در اثر زحمىکردن آنها، باعث فساد مىشوند. موشها را با روش زیر از بین مىبرند:
- استفاده از خمیر نان یا نان آغشته به پروتکسى دوباریم
- کشت نعناع در نزدیک مزرعه زعفران، زیرا موش از بوى نعناع متنفر است
- استفاده از دانه گاستریکس بههمراه سایر مواد مانند فسفر دوزنگ که سوزشى در دهان موش ایجاد نمىکند ولى بسیار سمى است.
- استفاده از سیانور دوکلسیم که تولید اسید سیانیدریک مىنماید.
- استفاده از موشکشهاى کومارینى مانند فورماسن- کوماگلرو دیکومارول وقرص فستوکسین.
د- خرگوشها:که با زخمى کردن پیازها و خوردن برگها، صدمه زیادى به گیاه وارد مىکنند. براى از بین بردن خرگوشها از طعمه مسموم با ترکیب زیر استفاده مىشود:
ذرت : ۱۰۰ کیلوگرم آنقوره : ۱۲۵ گرم
فسفر دوزنگ: ۵ کیلوگرم خون : ۸ لیتر
روغن مایع: ۲ کیلوگرم کود حیوانی: ۵ کیلوگرم
خاک رُس: ۵ کیلوگرم